Remote camera

Op afstand bestuurbaar

Remote camera’s worden over het algemeen ingezet bij projecten waar geen cameraman of -vrouw aanwezigkan of mag zijn (bijvoorbeeld uit veiligheidsoverwegingen) en wordt daarom, op afstand, door één persoon bediend.

Dit geldt ook voor plekken met een beperkte toegang, zoals bijvoorbeeld kleine ruimtes of als men vanuit een bijzondere hoek opnames wil maken waar een grote camera niet kan komen. De remote bediener verzorgd de beelden door middel van een remote head control, waarop zich een joystick, zoom- en focusring bevinden. Zo kan de operator gelijktijdig de camera een vloeiende beweging laten maken, de scherpte in de gaten houden en in- en uitzoomen.

Evenementen

De remote camera is bovendien goed inzetbaar bij evenementen. Deze zal niet opvallen, zodat het publiek hier geen last van heeft. Zo wordt het zicht niet ontnomen en kunnen genodigden ongestoord hun gang gaan zonder dat er cameramensen ‘in de weg lopen’.

Tevens uit budgettaire overwegingen biedt de remote uitkomst. Er zijn per slot van rekening niet meerdere camera’s en cameramensen nodig.